Moje stretnutie s Mexikom na Slovensku

Autor: Samuel Kováč | 26.8.2006 o 6:05 | Karma článku: 8,37 | Prečítané:  2702x

Ako asi viete, už 3 roky s priateľkou žijeme a pracujeme v Mexiku. Toto leto sme po 2 rokoch opäť navštívili Slovensko. Na naše prekvapenie sme sa s Mexikom stretávali na každom kroku ...

Dá sa povedať, že Mexiko ako krajina je na Slovensku veľmi populárne. Svedčí o tom už len množstvo mexických reštaurácií. Druhá vec je, že málokde je jedlo autentické. To však bežný návštevník nerozozná a snaha sa každopádne cení :-o. Veľa iných vecí na Slovensku sa vydáva za "pravé mexické" a v Mexiku ich pritom nenájdete. Napríklad taká tequila Olmeca, alebo Black Death ... sú síce vyrobené v Mexiku, ale pravdepodobne sú určené výhradne na vývoz ;-).

 

Počas tých pár týždňov na Slovensku som mal možnosť ochutnať napríklad mexickú kukuricu:

mexico_blog02.jpg

 

Alebo mexickú horčicu:

mexico_blog01.jpg

 

Nevadí, že vôbec neboli vyrobené v Mexiku. Chutili výborne a pripomenuli nám náš druhý domov. V jednej nemenovanej reštaurácii som dokonca narazil na chili con carne. To v Mexiku tiež nemáme, a turisti sa ho zvyknú veľmi dožadovať. Ide totiž o tradičné jedlo z Texasu a New Mexico v USA, ktoré niektorí ľudia mylne spájajú s Mexikom.


Naopak v Mexiku sú veľmi populárne európske jedlá a potraviny, a možno len my ako rodení Európania vieme, že originál chutí trošku ináč ...

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Mistrík odstúpil z prezidentského súboja, podporil Čaputovú

Mistríkovo rozhodnutie ocenil aj prezident Kiska a tiež podporil Čaputovú.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Toto by Čaputová nemala zahodiť

Po dvadsiatich rokoch môže prvé kolo vyhrať blok mimo Smeru a HZDS.

AUTO

Prichádza malé SUV Škoda Kamiq. Aké sú naše prvé dojmy?

Zaboduje priestorom aj bohatou výbavou.


Už ste čítali?