Moje stretnutie s Mexikom na Slovensku

Autor: Samuel Kováč | 26.8.2006 o 6:05 | Karma článku: 8,37 | Prečítané:  2695x

Ako asi viete, už 3 roky s priateľkou žijeme a pracujeme v Mexiku. Toto leto sme po 2 rokoch opäť navštívili Slovensko. Na naše prekvapenie sme sa s Mexikom stretávali na každom kroku ...

Dá sa povedať, že Mexiko ako krajina je na Slovensku veľmi populárne. Svedčí o tom už len množstvo mexických reštaurácií. Druhá vec je, že málokde je jedlo autentické. To však bežný návštevník nerozozná a snaha sa každopádne cení :-o. Veľa iných vecí na Slovensku sa vydáva za "pravé mexické" a v Mexiku ich pritom nenájdete. Napríklad taká tequila Olmeca, alebo Black Death ... sú síce vyrobené v Mexiku, ale pravdepodobne sú určené výhradne na vývoz ;-).

 

Počas tých pár týždňov na Slovensku som mal možnosť ochutnať napríklad mexickú kukuricu:

mexico_blog02.jpg

 

Alebo mexickú horčicu:

mexico_blog01.jpg

 

Nevadí, že vôbec neboli vyrobené v Mexiku. Chutili výborne a pripomenuli nám náš druhý domov. V jednej nemenovanej reštaurácii som dokonca narazil na chili con carne. To v Mexiku tiež nemáme, a turisti sa ho zvyknú veľmi dožadovať. Ide totiž o tradičné jedlo z Texasu a New Mexico v USA, ktoré niektorí ľudia mylne spájajú s Mexikom.


Naopak v Mexiku sú veľmi populárne európske jedlá a potraviny, a možno len my ako rodení Európania vieme, že originál chutí trošku ináč ...

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

Dnes píše Jaroslav Rumpli

Kočnerovi kamaráti sa pretekajú v jeho zapieraní

Pre čo iné než pre prachy by niekto za takýchto okolností zotrvával vo funkcii.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Bugár nie je idiot, názory mení na počkanie

Predseda Mosta sa chystá na ďalšiu otočku.


Už ste čítali?